100% rent kakaosmör, certifierat ekologiskt, från ett kvinnokooperativ i Ghana som arbetar under rättvisa förhållanden.
Kakaosmöret är av matkvalité och är delvist deodoriserat (utan kemiska ämnen, endast genom ånga och filtrering), gulaktigt i färgen med en fin och mild kakaodoft.
Kakaosmöret är av matkvalitet och kan användas för tillverkning av choklad.
Det säljs i bitar, i blandad storlek från flingstorlek till lite större, förpackade i en papperspåse av brunt kraftpapper.
Kakaosmör är känd för sin fuktighetsbalanserande verkan och innehållet av både E-vitamin och oförtvålbara ämnen hjälper huden att bevara sin elasticitet.
Kakaosmör är närande och fet, dess fettsyrasammansättningen gör den lämplig för att lugna och mjuka upp torr och grov hud.
Den skyddar huden genom att lämna en film på ytan och förebygger på så sätt huden från att torka ut, dessutom stödjer den hudens egna naturliga fettsyror.
Kakaosmör är ett hårt smör vilket gör den utmärkt att använda tillsammans med vegetabiliska oljor för en förtjockande effekt i läppbalsam, bodybutter och lotionkaka.
I hårvård är den utmärkt för torrt, risigt hår, då den både skyddar mot uttorkning och återställer hårets vitalitet.
INCI: Theobroma cacao seed butter
Land: Ghana
Förvaring: Kakaosmör håller sig normalt bra. Förvaras på en torr plats, borta från värme och ljus.
Kvalitet: Certifierad ekologisk, deodoriserad utan några kemiska ämnen. Smälter över 35 grader.
Doft: svag doft åt chokladhållet.
Fettsyresammansättning:
Fleromättade fettsyror: linolsyra (omega 6) (3%)
Enkelomättad: oljesyra (35%)
Mättade fettsyror: stearinsyra (35 %), palmitinsyra (26%)
Andra aktiva ingredienser:
Vitamin E: naturlig antioxidant
Ickeförtvålningsbara ämnen inklusive:
Fytosteroler (beta-sitosterol, stigmasterol, kampesterol): antioxidant, healing, regenererande och lugnande.
Skvalen: hjälper till att regenerera fettliknande ämnen i yttersta hudlagret (skvalen finns naturligt i huden och talg).
Teobromin och koffein (i mindre mängder jämfört med råa kakaosmör) lipolytisk effekt (ökar förmågan hos fettceller att göra sig av med sitt fettinnehåll).