Devaz produkter

Vår vision är en jord där respektfull samverkan finns mellan människor, djur och natur"

Miljö, djur och människor
Vi bryr oss om jorden, vår miljö, djuren och människor!
Alla råvaror som köps in väljs utifrån leverantörer som uppfyller våra krav på kvalité, ekologisk certifiering och miljövänlighet.

Vi stödjer och väljer självklart Fairtrade och socialt rättvisa förhållanden.

Då storskalig produktion ofta ger stora avtryck tillverkar vi produkterna för hand i småskalig produktion.


Vi väljer miljöcertifierade kontors- och förbrukningsmaterial. Oblekt och återvunnet i första hand. Vi har inga broschyrer eller kataloger och väljer alltid de bästa plaster ur miljösynpunkt när vi inte kan välja bort plast helt. Ett exempel på detta är etiketter som kräver vattenfasthet där de flesta är tillverkade i vinyl, som är ett av de värsta materialen för miljön, men där vi istället har valt polyester (även om dessa är dyrare). Naturligtvis återanvänder vi packningsmaterial och sopsorterar.

Våra produkter har självklart aldrig testats på djur utan de testas på frivilliga personer i testgrupper. Tack och lov är det numera dessutom förbjudet i hela EU med djurförsök på kosmetiska produkter.

sten

Ekologiskt
Vi följer självklart de riktlinjer som finns för ekologisk hudvård vilket innebär att vi använder certifierat ekologiska oljor m.m och även att vi markerar vilka ingredienser som är certifierat ekologiska. Devaz har dessutom tagit ytterligare steg genom att inte använda några råvaror som kommer från GMO (genmanipulerade grödor) eller palmolja, inte heller syntetiska konserveringsmedel, citronsyra m.m.
I hudvård behöver inte GMO råvaror (eller palmolja) deklareras.

100% ekologiskt, finns det?
Vi saknar idag ett svenskt certifieringsorgan för ekologisk hud- & hårvård,
vilket innebär att ordet ekologisk hudvård är fritt att använda utan att företaget behöver bevisa någonting. För att du som kund ska få veta markerar vi därför alltid ekologiskt certifierade råvaror med en *.

100% certifierat ekologisk innehåll är inte möjligt om en produkt innehåller vatten. Endast produkter utan vatten kan innehålla 100% certifierat ekologiska råvaror, men olika certifieringsorgan beräknar % av ekologiskt innehåll på väldigt olika sätt. Vissa räknar med vatten och andra räknar bort vatten. Vatten, lera, salt är några av de ingredienser som aldrig kan vara certifierat ekologiska då de inte kan odlas. Viss ingredienser såsom emulgeringsmedel kan vara registrerade hos ecocert eller ett annat certifieringsorgan. Det betyder inte att ingredienserna är certifierat ekologiskt odlade men de uppfyller de krav som finns för att få användas i ekologisk hudvård.

Vill du veta mer om ekologisk certifiering finns här några länkar till certifieringsorgan i Europa;

I Tyskland  BDIH www.kontrollierte-naturkosmetik.de/   

I England Soil Association www.soilassociation.org/

I Frankrike Eco Cert    www.ecocert.com/

I Europa  NaTrue www.natrue.org/


Om du vill veta mer om palmolja och regnskogsskövling;

http://www.naturskyddsforeningen.se/palmolja

http://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/skarp-kraven-pa-palmoljeproduktionenPriser i: